Várandósság és ausztriai munkahely

JOGOK ÉS KÖTELEZETTSÉGEK

Mi illeti meg?

Munkavállalóként Önt is megilleti munkaidejére, a munkahelyén eltöltött idejére és állampolgárságára való tekintet nélkül az anyasági védelem (Mutterschutz).

8 héttel a szülés várható időpontja előtt a kismama már nem dolgozhat. A „Mutterschutz” időszaka a szülés utáni 8 hétben is tart. Koraszülés, ikrek születése esetén, illetve császármetszés esetén ez az időszak a szülés után 12 hétig tart. Ez alatt az idő alatt a kismamának a betegbiztosító ún. „Wochengeld”-et (terhességi gyermekágyi segély)  folyósít.

Sajnos sokszor munka mellett nagy nehézséget okoz az orvoslátogatás és ezáltal a soron következő terhesgondozáson belüli vizsgálaton való megjelenés. Amennyiben nem lehetséges vagy nem elvárható Öntől a vizsgálatok munkaidőn kívüli elvégeztetése(mert pl.: az orvosok rendelési ideje nem teszi ezt lehetővé), úgy lehetősége van munkaidőben orvoshoz menni,  a munkáltató ez esetben is köteles arra az időtartamra is kifizetni a bérét.

A várandósság bejelentésétől a „Mutterschutz”-on keresztül a „Karenzvereinbarung”-ig

Amikor tudomást szerez terhességéről, a munkáltatójának is jeleznie kell azt, azonban a terhesség nem közlése nem képezhet elbocsátási alapot. A terhesség minél hamarabbi bejelentése abban az esetben fontos, ha olyan munkát végez, amelyet várandósan nem szabad pl.: nehéz tárgyak emelése, állómunka stb…

Amennyiben a munkáltatója kéri, köteles orvosi igazolást felmutatni terhességéről.

Várandós anyukák a várandósság „kezdetétől” felmondás elleni/alóli védelmet  (Kündigungsschutz) élveznek, mely a szülés után még 4 hónapig védi őket az elbocsátástól. FONTOS: Próbaidő alatt nem él a felmondás elleni védelem!

A munkahely további megtartása érdekében a munkáltató a munkavállalóval egy ún. Karenzvereinbarung-ot (megegyezés várakozási időről) köt írásos formában, amely időszak alatt a munkáltató köteles megőrizni a munkahelyét. A „Karenz” (várakozási idő) lejárta után még 4 hétig nem mondhat fel a munkáltató a munkavállalónak, azonban ennek letelte után nem köteles tovább fenntartani a helyét. A „Karenz” időszaka azonban maximum a gyermek 2. születésnapját megelőző napig tarthat. Amennyiben a munkavállaló közben ismét várandós lesz, a Karenz időszaka is meghosszabbodik, illetve ismét életbe lép a felmondás elleni védelem és az anyasági védelem, valamint ismét Karenzvereinbarung megkötése történik a munkáltatóval.